INFORMACIJE

 

POMEN SREČANJA

Strokovno srečanje UPORABNA KARDIOLOGIJIA 2021 – tradicionalno in odmevno strokovno srečanje o številnih področjih kardiologije na razumljiv način in za vsakodnevno prakso. Srečanje bo potekalo v živo ob upoštevanju pogojev PCT.

 

KOMU JE IZOBRAŽEVANJE NAMENJENO

Izobraževanje je namenjeno vsem zdravnikom in farmacevtom.

 

NAŠA VODILA

 1. Znanja, ki povezujejo
 2. Odločno od začetka do cilja
 3. Če razdelimo vse, kar vemo, nimamo nič manj 

KRAJ PRIREDITVE

Kongresni center Brdo pri Kranju
JGZ Protokolarne storitve Republike Slovenije

Predoslje 39
4000 Kranj, Slovenija
T: +386 4 260 16 61

 

TEHNIČNA IZVEDBA IN ORGANIZACIJA

Edumedic d.o.o.
Dunajska cesta 405, 1000 Ljubljana

 

KOTIZACIJE NI

Udeležba je za zdravstvene delavce brezplačna, vendar se je potrebno prijaviti preko enostavne spletne prijave. Prosimo, da se prijavite le, če se boste srečanja res udeležili.

 

STROKOVNI PROGRAM

Program še dokončujemo in bo kmalu objavljen.

 

KREDITNE  IN LICENČNE TOČKE

Vloge za kreditne in licenčne točke podiplomskega izobraževanja so bile vložene pri Zdravniški zbornici Slovenije, Lekarniški zbornici Slovenije in Zbornici-zvezi (ZZBNS). Število dodeljenih točk bo objavljeno na tem mestu in v dokončnem programu.

NAVODILA ZA SPLETNO PRIJAVO

 1. Prijavite se hitro in enostavno s pomočjo spletne prijavnice na spletni strani www.edumedic.si. Vnesite potrebne podatke o udeležencu ter pritisnite gumb »POŠLJI«. Takoj boste prejeli elektronsko potrditev o uspešnosti prijave. Pri zbiranju in hranjenju podatkov upoštevamo vsa določila Splošne uredbe EU o varstvu podatkov (GDPR), o čemer boste pri prijavi obveščeni na vsakem koraku.
 2. Kotizacije ni - udeležba je brezplačna.
 3. Skrajni rok za spletno prijavo je 22. oktober 2021. Po tem datumu bo prijava mogoča na recepciji srečanja na Brdu, vendar le, če bodo še prosta mesta. Če bo mest v dvorani zmanjkalo že prej(ob upoštevanju pogojev PCT), bomo prijavo predčasno ustavili.
 4. Pohitite s prijavo, število mest v dvorani je omejeno.

 

NAVODILA ZA PRIJAVO PREDAVATELJEV

Predavatelji naj se čim prej prijavijo s pomočjo spletne prijavnice na spletni strani www.edumedic.si, Izberejo na možnost »Prijava predavateljev« in sledijo navodilom.

 

 

 

PRIHOD NA BRDO IN PARKIRANJE

Ob prihodu na Brdo pri Kranju vas bo čakalo dovolj brezplačnih parkirnih mest.

 

VARNOSTNA NAVODILA GLEDE COVID-19

V času strokovnega srečanja Uporabna kardiologija 2021 upoštevamo vsa veljavna navodila in priporočila NIJZ in državnih organov glede omejevanja okužb s Covid-19. Za vse udeležence srečanja veljajo pogoji PCT (Preboleli, Cepljeni, Testirani). Če ste preboleli Covid-19 ali ste bili cepljeni, vas bomo pred registracijo v Bernardinu prosili, da pokažete ustrezno EU digitalno Covid potrdilo. Za vse ostale, ki boste pred registracijo in udeležbo potrebovali hitro antigensko testiranje (HAT), bo to na voljo v kongresnem centru v sodelovanju z Zdravstvenim centrom Lorena. Po opravljenem hitrem testu se boste lahko registrirali. Imensko priponko, ki dokazuje, da so bili preverjeni pogoji PCT, morajo vsi udeleženci ves čas nositi na vidnem mestu.

 

POGOJI PCT

P POGOJI PREBOLELOSTI:

Prebolelost lahko izkažete na dva načina:

 • z dokazilom o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od 10 dni in ni starejši od šestih mesecev (180 dni),
 • s potrdilom zdravnika, da smo preboleli covid-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev (180 dni).

C POGOJI CEPLJENOSTI:

Cepljenost lahko izkažete z EU digitalnim COVID potrdilom NIJZ (s QR kodo) o opravljenem cepljenju.

Pravila, kdaj se oseba obravnava za cepljeno, so različna glede na vrsto cepiva. Spodaj podajamo informacije o tem, kdaj se oseba na podlagi veljavnih odlokov, ki predpisujejo pogoj PCT, obravnava za cepljeno osebo:

 • Comirnaty (Pfizer BioNTech): 7 dni po drugem odmerku
 • Spikevax (Moderna): 14 dni po drugem odmerku
 • Vaxzevria (AstraZeneca): 21 dni po prvem odmerku
 • Janssen (Johnson&Johnson): 14 dni po odmerku

Za tiste, ki lahko izkažejo prebolelost z enim od naštetih dokazil in so se v obdobju do 240 dni od pozitivnega rezultata testa PCR oziroma od začetka simptomov cepili z enim od cepiv iz tabele, zadostuje že en odmerek. Status cepljenega pridobimo od dneva prejema cepiva.

T POGOJI TESTIRANJA:

Pogoj PCT izpolnjujete tudi, če ste opravili testiranje na prisotnost virusa SARS-CoV-2 in je bil vaš rezultat negativen. Veljavni so tako testi z metodo verižne reakcije s polimerazo (PCR) kot tudi hitri antigenski testi (HAG).

Negativen rezultat testa HAG ne sme biti starejši od 48 ur, rezultat PCR testa pa ne starejši od 72 ur.

Vir: NIJZ, www.cepimo.se

ODGOVORNO VEDENJE V KONGRESNEM CENTRU

 • Izpolnjevanje pogojev PCT je potrebno izkazati že pred vstopom v področje kongresnega centra, šele nato se udeleženci lahko registrirajo, obiščejo razstavo in vstopijo v predavalnice.
 • Kongresna imenska priponka je dokazilo, da so bili pogoji PCT za udeleženca preverjeni. Udeleženci ne smejo priponke predati drugi osebi.
 • Udeleženci morajo ves čas srečanja nositi imenske priponke na vidnem mestu. Vstop v predavalnice brez priponk ni dovoljen.
 • V kongresnem centru in na razstavi vzdržujte medsebojno razdaljo 1.5 m.
 • V notranjih prostorih nosite zaščitne maske, ki morajo pokrivati usta in nos. Uporabljajte zagotovljena razkužila za roke.
 • Pogoji PCT veljajo tudi za kosilo.
 • Pogoji PCT veljajo tudi za predstavnike podjetij, razstavljavce, novinarje ter morebitne druge udeležence ali obiskovalce.

 

HITRI ANTIGENSKI TESTI NA KONGRESNI LOKACIJI

Vsem, ki boste pred registracijo potrebovali hitro antigensko testiranje, bo to na voljo v kongresnem centru Brdo pri Kranju v sodelovanju z Zdravstvenim centrom Lorena. Prosimo, da se za hitri test prijavite vnaprej ob spletni prijavi – z vpisom svoje ZZZS številke omogočite, da bo vsa dokumentacija pripravljena vnaprej in da pri testiranju ne bo zastojev. Cena hitrega testiranja je 10,00 EUR na osebo, plačilo boste izvedli kasneje s pomočjo UPN obrazca. EU digitalno COVID potrdilo s QR kodo boste prejeli nekaj minut po opravljenem testu, nato se boste lahko registrirali na kongresni recepciji.

 

INFORMACIJE O PRIJAVAH

T: 041 919 535
E: prijava@edumedic.si

 

RAZSTAVA, OGLAŠEVANJE IN POSLOVNO SODELOVANJE

T: 041 919 535
E: oglasevanje@edumedic.si