DenSafe 2021

DenSafe 2021

Varno delo v dentalni medicini 

.

3.-4. september 2021
Kongresni center St. Bernardin, Portorož

Spet v živo.

INFORMACIJE 

 

NAMEN SREČANJA

Srečanje DenSafe je namenjeno strokovni javnosti: zobozdravnikom, zobnim asistentom, ustnim higienikom in zobnim tehnikom želi odpreti pester svet povezav med strokami dentalne in ostale medicine s ciljem varnejšega in uspešnejšega dela s pacienti v vaših ordinacijah, poleg tega pa vam bo približalo področje odnosov, komunikacije ter skrbi za lastno zdravje in počutje. Predani smo povezovanju in sodelovanju. Verjamemo, da smo skupaj močnejši.

TEHNIČNA IZVEDBA IN ORGANIZACIJA

Edumedic d.o.o.
Dunajska cesta 405, 1231 Ljubljana

 

KRAJ PRIREDITVE

Kongresni center St. Bernardin
Grand Hotel Bernardin
Obala 2, 6320 Portorož

 

DVA DNEVA ZANIMIVIH PREDAVANJ

Petek - skupni program z zanimivimi predavanji za vse udeležence

Sobota – najprej vzporedni in nato zopet skupni programi predavanj:

 • DenSafeZobozdravnik
 • DenSafeAsistent
 • DenSafeSkupaj

 

DenSafečerja

Večerja bo 3. 9. 2021 ob 20.00 v Smaragdni dvorani v 11. nadstropju Grand Hotela Bernardin. Ob registraciji boste prejeli vabilo na večerjo in kupone za pijačo, ki vam ne bodo koristili, če jih boste pozabili v hotelski sobi.

Samo za vas: Koncert z naslovom »Dialog v času tišine«

Tadej Tomšič (tenorski saksofon)

Primož Grašič (kitara)

 

DenSafeParty

Po večerji s koncertom se bo druženje nadaljevalo na obali. Za atmosfero bo skrbel slavni DJ Dey.

 

RAZSTAVA IN DRUŽENJE

Obiščite razstavo opreme in materialov za različne specialnosti dentalne medicine in zobno tehniko, spregovorite s predstavniki razstavljavcev, razširite svoja znanja in povprašajte glede obkongresnih ugodnosti. Popijte kavo s prijatelji in spregovorite z odličnimi ljudmi, ki jih še ne poznate.

 

KREDITNE IN LICENČNE TOČKE

Vlogi za vrednotenje sta v postopku na Zdravniški zbornici Slovenije in Zbornici-Zvezi (ZZBNS). Število dodeljenih točk bo objavljeno na tem mestu.

 

KOTIZACIJA

Zobozdravniki 290,00 EUR + ddv
Upokojeni zobozdravniki 190,00 EUR + ddv
Zobni asistenti 190,00 EUR + ddv
Zobni tehniki, rad. inženirji 190,00 EUR + ddv
Ustni higieniki 190,00 EUR + ddv
Redni študenti – z večerjo* 40,00 EUR + ddv
Redni študenti – brez večerje* Brezplačno *
Večerja za spremljajoče osebe** 40,00 EUR + ddv

 

Kotizacija vam zagotavlja:

 • dvodnevno udeležbo na predavanjih
 • kongresne materiale
 • obisk razstave
 • kreditne in licenčne točke
 • dve kosili
 • večerjo in zabavo s plesom
 • okrepčila med odmori
 • neprekinjeno brezplačno kavo v preddverju

 

* Opozorilo za študente: število mest za študente je omejeno. Redni študentje se morajo ob prihodu oziroma registraciji izkazati z veljavno izkaznico ali ustreznim verodostojnim dokumentom.

** Tudi spremljajoče osebe morajo izpolnjevati pogoje PCT in si pravočasno osebno zagotoviti vstopnico na kongresni recepciji.

 

NAVODILA ZA SPLETNO PRIJAVO IN PLAČILO

 1. Prijavite se hitro in enostavno s pomočjo spletne prijavnice na spletni strani www.edumedic.si. Vnesite potrebne podatke o udeležencu in o plačniku ter pritisnite gumb »POŠLJI«. Takoj boste prejeli elektronsko potrditev o uspešnosti prijave, ki je tudi predračun in vsebuje navodila za plačilo. Pri zbiranju in hranjenju podatkov upoštevamo vsa določila Splošne uredbe EU o varstvu podatkov (GDPR), o čemer boste pri prijavi obveščeni na vsakem koraku.
 2. Zasebniki (zasebne ambulante, sp., d.o.o., zasebni zavodi) ustrezen znesek kotizacije zase in/ali za svoje zaposlene plačate vnaprej na poslovni račun Edumedic d.o.o. pri UniCredit Banki d.d. št. SI56 2900 0005 0029 547 na osnovi predračuna, omenjenega v točki. Račun bomo plačniku izstavili in poslali po koncu strokovnega srečanja.
 3. Ko plačujete kotizacijo za posameznega udeleženca, v rubriko »namen« obvezno vpišite ime in priimek udeleženca, kot »kodo namena« vpišite OTHR, v rubriko »sklic« pa vpišite: SI00 09-2021.
 4. Proračunski uporabniki plačajo kotizacijo na osnovi računa, ki ga bomo izdali po končanem srečanju. Javne ustanove, ki prijavljajo več udeležencev, naj svoje udeležence najprej posamično prijavijo preko spletne prijave, nato naj pošljejo naročilnico s seznamom imen in priimkov prijavljenih udeležencev, za katere bodo plačali kotizacijo, na e-naslov: prijava@edumedic.si. Plačilo kotizacij lahko nato po prejemu računa izvedejo v skupnem znesku za vse svoje prijavljene udeležence.
 5. Skrajni rok za spletno prijavo je 2. september 2021. Po tem datumu bo prijava mogoča na recepciji srečanja v Bernardinu, vendar le, če bodo še prosta mesta, kar pa je veliko vprašanje.

 

VARNOSTNA NAVODILA GLEDE COVID-19

V času strokovnega srečanja DenSafe upoštevamo vsa veljavna navodila in priporočila NIJZ in državnih organov glede omejevanja okužb s Covid-19. Za vse udeležence srečanja veljajo pogoji PCT (Preboleli, Cepljeni, Testirani). Če ste preboleli Covid-19 ali ste bili cepljeni, vas bomo pred registracijo v Bernardinu prosili, da pokažete ustrezno potrdilo. Za vse ostale, ki boste pred registracijo in udeležbo potrebovali hitro antigensko testiranje, bo to na voljo v kongresnem centru v sodelovanju z Zdravstvenim centrom Lorena. Po opravljenem hitrem testu se boste lahko registrirali. Imensko priponko, ki dokazuje, da so bili preverjeni pogoji PCT, morajo vsi udeleženci ves čas nositi na vidnem mestu.

 

POGOJI PCT

P POGOJI PREBOLELOSTI:

Prebolelost lahko izkažete na dva načina:

 • z dokazilom o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od 10 dni in ni starejši od šestih mesecev,
 • s potrdilom zdravnika, da smo preboleli covid-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev.

C POGOJI CEPLJENOSTI:

Cepljenost lahko izkažete z EU digitalnim COVID potrdilom NIJZ (s QR kodo) o opravljenem cepljenju.

Pravila, kdaj se oseba obravnava za cepljeno, so različna glede na vrsto cepiva. Spodaj podajamo informacije o tem, kdaj se oseba na podlagi veljavnih odlokov, ki predpisujejo pogoj PCT, obravnava za cepljeno osebo:

 • Comirnaty (Pfizer BioNTech): 7 dni po drugem odmerku
 • Spikevax (Moderna): 14 dni po drugem odmerku
 • Vaxzevria (AstraZeneca): 21 dni po prvem odmerku
 • Janssen (Johnson&Johnson): 14 dni po odmerku

Za tiste, ki lahko izkažejo prebolelost z enim od naštetih dokazil in so se v obdobju do 240 dni od pozitivnega rezultata testa PCR oziroma od začetka simptomov cepili z enim od cepiv iz tabele, zadostuje že en odmerek. Status cepljenega pridobimo od dneva prejema cepiva.

T POGOJI TESTIRANJA:

Pogoj PCT izpolnjujete tudi, če ste opravili testiranje na prisotnost virusa SARS-CoV-2 in je bil vaš rezultat negativen. Veljavni so tako testi z metodo verižne reakcije s polimerazo (PCR) kot tudi hitri antigenski testi (HAG).

Negativen rezultat testa HAG ne sme biti starejši od 48 ur, rezultat PCR testa pa ne starejši od 72 ur.

Vir: NIJZ, www.cepimo.se

ODGOVORNO VEDENJE V KONGRESNEM CENTRU

 • Izpolnjevanje pogojev PCT je potrebno izkazati že pred vstopom v področje kongresnega centra, šele nato se udeleženci lahko registrirajo, obiščejo razstavo in vstopijo v predavalnice.
 • Kongresna imenska priponka je dokazilo, da so bili pogoji PCT za udeleženca preverjeni. Udeleženci ne smejo priponke predati drugi osebi.
 • Udeleženci morajo ves čas srečanja nositi imenske priponke na vidnem mestu. Vstop v predavalnice brez priponk ni dovoljen.
 • V kongresnem centru in na razstavi vzdržujte medsebojno razdaljo 1 m.
 • V notranjih prostorih nosite zaščitne maske, ki morajo pokrivati usta in nos. Uporabljajte zagotovljena razkužila za roke.
 • Pogoji PCT veljajo tudi za kosila in za večerjo. Vstop na večerjo bo za registrirane udeležence mogoč le s priponko in kuponom za večerjo. Spremljajoče osebe, ki nimajo imenskih priponk, bodo imele na kuponu za večerjo napisano ime in priimek in oznako, da so pogoji PCT izpolnjeni.
 • Spremljajoče osebe, ki se bodo udeležile le večerje, morajo izpolnjevati pogoje PCT in pravočasno osebno prevzeti vstopnico za večerjo na kongresni recepciji.

 

NIČ TEŽAV - HITRI ANTIGENSKI TESTI NA KONGRESNI LOKACIJI

Vsem, ki boste pred registracijo potrebovali hitro antigensko testiranje, bo to na voljo v kongresnem centru v sodelovanju z Zdravstvenim centrom Lorena. Prosimo, da se za hitri test prijavite vnaprej ob spletni prijavi – z vpisom svoje ZZZS številke omogočite, da bo vsa dokumentacija pripravljena vnaprej in da pri testiranju ne bo zastojev. Cena hitrega testiranja je 10,00 EUR na osebo, plačilo boste izvedli kasneje s pomočjo UPN obrazca. EU digitalno COVID potrdilo s QR kodo boste prejeli nekaj minut po opravljenem testu, nato se boste lahko registrirali na kongresni recepciji.

 

PRIHOD V PORTOROŽ

Na pot se odpravite zgodaj, da se boste lahko pravočasno registrirali na recepciji srečanja. Zaradi velikega števila prijavljenih udeležencev je zjutraj pri registraciji moč pričakovati vrste. Pričakali vas bomo s kavo in prigrizki.

Če pridete en dan prej ali ostanete še kak dan po srečanju, bo vaše življenje še bolj prijetno.

 

REGISTRACIJA IN PRIJAVA V KONGRESNEM CENTRU ST. BERNARDIN

Kongresna recepcija v 12. nadstropju GH Bernardin bo za vas odprta:

 • v petek, 3. septembra 2021: 00-17.30.
 • v soboto, 4. septembra 2021: 07.30-16.30.

 

HOTELSKE REZERVACIJE

Organizator za udeležence ne ureja hotelskih namestitev in rezervacij.
Kotizacija ne vključuje hotelske namestitve.

Udeleženci naj sobe v hotelih Bernardin pravočasno rezervirajo sami neposredno s klikom na gumb:

REZERVACIJA

 

Hoteli Bernardin
Obala 2, 6320 Portorož

T: 05/ 690-7000
E: booking@bernardingroup.si
W: www.bernardingroup.si

 

Sobe rezervirajte sami in pravočasno - zanimanje je veliko!

 

NAVODILA ZA PRIJAVO PREDAVATELJEV

Predavatelji naj se čim prej prijavijo s pomočjo spletne prijavnice na spletni strani www.edumedic.si. Izberejo naj možnost »Prijava predavateljev« in sledijo navodilom.

 

INFORMACIJE O PRIJAVAH IN PLAČILIH

T: 041 919 535
E: prijava@edumedic.si

 

RAZSTAVA, OGLAŠEVANJE IN POSLOVNO SODELOVANJE

T: 041 919 535
E: oglasevanje@edumedic.si

 

ZAKAJ SE TEGA SREČANJA NE BI UDELEŽILI?

Trenutno ni na voljo nobenih podatkov, ki bi nakazovali, da udeležba ne bo koristna in prijetna. Srečanje je namenjeno vsem, ki želijo vedeti več, priporočamo pa ga tudi tistim, ki vedo vse.

STROKOVNI PROGRAM

Vsebine in ure so okvirne in se lahko še spreminjajo.

 

Petek, 4. september 2021

 

 

DenSafeSkupaj

Skupna predavanja za vse udeležence

Dvorana A

 

07.00              PRIČETEK REGISTRACIJE UDELEŽENCEV

 

07.30-08.25 JUTRANJA KAVA IN PECIVO

OBISK RAZSTAVE

 

08.25-08.30 UVODNE BESEDE

 

08.30-10.00 NUJNA STANJA V ZOBOZDRAVSTVENI ORDINACIJI

Moderatorja: Špela Baznik, Gal Granda

 

08.30-08.50 Kaj je novega na področju oživljanja - nove smernice ERC

Špela Baznik

08.50-09.10 Ali se moramo bati epilepsije in epileptičnega napada?

Gal Granda

09.10-09.30 Strelski napad (AMOK) – kako zaščititi sebe in druge

Tadej Cunder

09.30-09.40 Razprava

 

09.40-10.00 KDAJ JE PRAVI ČAS ZA FIZIOTERAPIJO

Moderatorka: Prakashita Tina Tušar

 

09.40-09.55 Kdaj je pravi čas za fizioterapijo pri zobozdravnikih in njihovih sodelavcih?

Prakashita Tina Tušar

09.55-10.00 Razprava

Fizioterapevtka Prakashita Tina Tušar bo med odmori na voljo na razstavnem prostoru Zdravstvenega centra Lorena, v času predavanj pa bo izvajala fizioterapevtske preglede in kratke terapije v posebnem prostoru blizu predavalnic. Za 30-minutne termine se lahko naročite na kongresni recepciji. Poskrbite, da bolečina ne bo edina opcija.

 

10.00-11.00   NOVE TEHNOLOGIJE V IMPLANTOLOGIJI

Moderatorji: Aleš Križnar, Jože Križnar, David Vozlič

 

10.00-10.25 Takojšnja povrnitev nasmeha z uporabo zobnih vsadkov in uporabo modernih tehnologij

David Vozlič

10.25-10.50 Digitalizacija iz teorije v prakso

Aleš Križnar, Jože Križnar

10.50-11.00 Razprava

 

11.00-11.30 ODMOR S KAVO

OBISK RAZSTAVE

 

11.30-13.30 IZBRANE TEME IZ DENTALNE MEDICINE

Moderatorja: Aleš Fidler, Rok Gašperšič

 

11.30-11.50 CBCT: ali smemo verjeti vsemu, kar vidimo?

Aleš Fidler

11.50-12.10 Digitalno procesiranje cirkonijeve oksidne keramike

Tadej Mirt

12.10-12.30 Interdisciplinarno zdravljenje invazivne cervikalne resorbcije

Rok Gašperšič, Igor Potočnik

12.30-12.50 Laserska fotobiomodulacija pri zdravljenju v predelu glave in vratu

Miha Vrčkovnik

12.50-13.10 Subperiostalni implantati – povratek odpisanih?

Tadej Dovšak, Vojko Didanovič

13.10-13.30 Razprava

 

13.30-14.30   KOSILO

Grand Restaurant, 10. nadstropje Grand Hotela Bernardin.

Prosimo, da ob prihodu v restavracijo oddate kupon za kosilo.

 

OBISK RAZSTAVE

 

14.30-16.30 GRADIMO POVEZAVE NAMESTO MEJA

Moderatorja: Marko Bombek, Mateja Logar

 

14.30-14.50 Covid-19: kaj smo se naučili o zaščiti in varnosti zdravstvenih delavcev

Mateja Logar

14.50-15.10 Ortodontija in čeljustna ortopedija v času Covid-19 in po njem

Sanda Lah Kravanja

15.10-15.30 Ščitnica – tako blizu in tako daleč

Nataša Bedernjak Bajuk

15.30-15.50 Spalna apneja – stičišče strok

Marko Bombek

15.50-16.10 Dolgotrajni covid

Marko Gričar

16.10-16.30 Razprava

 

16.30-17.00 ODMOR S KAVO

OBISK RAZSTAVE

 

17.00-17.45 ZAKAJ REAGIRAMO TAKO, KOT REAGIRAMO?

Moderatorja: Sana Čoderl Dobnik, Damijan Perne

 

17.00-17.15 Osebnostna struktura in osebnostna motenost

Sana Čoderl Dobnik

17.15-17.30 Vpliv samopodobe na naše reakcije

Damijan Perne

17.30-17.45 Kako reagiramo v kriznih situacijah?

Sana Čoderl Dobnik, Damijan Perne

 

17.45-18.30 KROGI, OMREŽJA IN HIERARHIJE

Predavanje iz drugega sveta

17.45-18.15 Mostovi povezujejo robove

Ali Žerdin

18.15-18.30 Pogovor

 

20.00 DenSafečerja

Večerja in glasbeni koncert

Tadej Tomšič, tenorski saksofon

Primož Grašič, kitara

 

DenSafeParty

DJ Dey

Terasa Grand Garden (na prostem), Grand Hotel Bernardin, 11. nadstropje. 

 

Sobota, 4. september 2021

 

DenSafeZobozdravnik

Program za zobozdravnike

Dvorana A

 

08.50-10.10 IZZIVI V DENTALNI MEDICINI

Moderatorji: David Dovšak, Rok Kosem, Aleš Vesnaver

 

08.50-09.10 Ali je mogoča spontana revitalizacija zobne pulpe po poškodbi?

Rok Kosem

09.10-09.30 Poškodbe čeljustnih sklepov pri otrocih – pogosto spregledane

Aleš Vesnaver

09.30-09.50 Krvni pripravki v oralni kirurgiji in implantologiji

David Dovšak

09.50-10.10 Razprava

 

10.10-11.00 IZBRANE TEME
10.10-10.25 Učinkovito zdravljenje bolečine v zobozdravstvu (pokrovitelj: LEK)
David Vozlič
10.25-11.00 Minimum Invasive Dental Treatment (pokrovitelj: GC EUROPE)
Hrvoje Jurić
11.00-11.30 ODMOR S KAVO

OBISK RAZSTAVE

 

11.30-13.00 DIGITALIZACIJA V ORTODONTIJI

Moderatorja: Daniel Neves, Jasmina Primožič

 

11.30-12.15 My Clear Digital Office (pokrovitelj: Dentalia)

Daniel Neves

12.15-12.45 Z nevidnimi aparati do vidnih rezultatov – virtualna realnost

Jasmina Primožič

12.45-13.00 Razprava

 

13.00-14.00 KOSILO

Preddverje dvorane A, 12. nadstropje.

OBISK RAZSTAVE

 

 DenSafeAsistent

Program za zobne asistente in ustne higienike

Dvorana B

 

09.00-11.00 ZNANJE KOT TEMELJ VARNEGA DELA ZOBNIH ASISTENTOV

Moderatorja: Gregor Komljenovič, Mitja Tonejc

 

09.00-09.30 Ustna higiena kot sopotnik implantološke obravnave

Adrijana Kolar

09.30-10.00 Zapleti po izklesu modrostnikov

Mitja Tonejc

10.00-10.30 Vloga zobnega in kirurškega asistenta pri zdravljenju s krvnimi pripravki

Gregor Komljenovič

10.30-11.00 Razprava

 

11.00-11.30 ODMOR S KAVO

OBISK RAZSTAVE

 

11.30-13.00 POMEN USKLAJENEGA DELA VSEH ČLANOV EKIPE

Moderatorja: Nataša Piletič, Robert Sabol

 

11.30-11.50 Kaj prinaša direktiva EU o reprocesiranju MTP za enkratno uporabo

Nataša Piletič

11.50-12.10 Kaj mora zobni asistent vedeti o intraoralnem skeniranju

Jože Križnar

12.10-12.30 Oživljanje v zobozdravstveni ambulanti pred prihodom ekipe NMP

Robert Sabol

12.30-13.00 Razprava

 

13.00-14.00 KOSILO

Preddverje dvorane A, 12. nadstropje.

OBISK RAZSTAVE

 

 

DenSafeSkupaj

Skupni program za vse udeležence

Dvorana A 

 

14.00-16.10 Crème de la crème:

ALI SMO NA PRAVI POTI?

Moderatorja:  Matija Gorjanc, Damijan Perne

 

14.00-14.20 Miti in resnice o zdravi prehrani

Tajda Košir Božič

14.20-14.40 Zakaj se tako zelo bojimo sprememb?

Damijan Perne

14.40-15.00 Pot zdravnika in življenje človeka

Marko Bombek

15.00-15.20 Plavati s tokom ali proti toku?

Matija Gorjanc

15.20-15.40 Prava mera ali kako poskrbeti za zadovoljno življenje

Marko Gričar

15.40-16.10 Razprava

 

16.10-16.30 POVZETKI SREČANJA

 

16.30 POGOVOR IN ZDRAVICA PRED SLOVESOM

 

PRIJAVA

Spletna prijava za srečanje Densafe 2021  je zaprta.

Registracija je možna tudi na kongresni recepciji v kongresnem centru St. Bernardin v Portorožu.

Vabljeni!   

Osnovni podatki
 • DATUM
  3.-4. september 2021
 • LOKACIJA
  Kongresni center St. Bernardin, Portorož
Hotelske rezervacije

Udeleženci naj sobe pravočasno rezervirajo sami neposredno s klikom na gumb:

REZERVACIJA