DenSafeDelavnica

“Takojšnja obremenitev – od vstavitve implantata do izdelave provizorija”
Implantologija za izkušene in začetnike

Kdaj:
Sobota, 11. maj 2024, 10.00-13.00

Kje:
Kongres DenSafe 2024
Kongresni center Bernardin, 12. nadstropje, dvorana C.

Izvedba delavnice:
Delavnico bo vodil mednarodno priznani strokovnjak dr. Darius Tomina, DDS, MSc, PhD.

Povzetek programa HANDS-ON delavnice:
Pomemben cilj sodobne implantologije je skrajševanje časa terapije ob upoštevanju varnega in predvidljivega rezultata. Koncept takojšnje funkcionalne in nefunkcionalne obremenitve je v zadnjih letih predstavljal osrednji mejnik v razvoju novih tehnologij in materialov.
Glavna prednost tega posega je na eni strani takojšnje udobje pacienta, saj mu ponudimo estetsko rešitev, na drugi strani pa je s kliničnega vidika celjenje mehkih in trdih tkiv boljše v primerjavi s konvencionalnim pristopom, še posebej, ko govorimo o takojšnji vgradnji implantata in takojšnji obremenitvi. Zaradi tega je zelo pomembno, da uporabljamo sistem, ki že v svoji zasnovi lahko nudi primarno stabilnost po vstavitvi in ima ustrezne protetične komponente za izvedbo enostavnega, hitrega in zanesljivega protokola.

Na delavnici bomo izpostavili pomen oblike implantata za optimizacijo primarne stabilnosti ter izbire najboljšega trenutka in sistema za namestitev provizorične restavracije, ki se uporabljajo v različnih kliničnih protokolih. Na kratko bo opisan koncept “enodnevnega” vsadka.

Cilji teoretičnega dela delavnice:
Udeleženci bodo spoznali kriterije za doseganje uspeha pri implanto-protetičnih nadomestkih, seznanili se bodo z uporabo inštrumentov za merjenje primarne stabilnosti implantatov ter izkusili, kako jim bo prilagojena priprava kosti pomagala doseči to stabilnost.

Cilji praktičnega dela “HANDS-ON” delavnice:
Udeleženci bodo vstavljali zobne vsadke MegaGen AnyRidge v umetne bloke različnih gostot s simulacijo kostne gostote D1 in D4 ter se s posebnimi pripravami naučili doseči primarno stabilnost v obeh situacijah. Udeleženci bodo namestili zobne vsadke MegaGen AnyRidge na spodnjo čeljust prašiča, izdelali bodo začasno krono in oblikovali prehodno kombinacijo implantat-prevleka v skladu z načeli integracije implanto-protetičnega nadomestka, ki spodbuja procese celjenja mehkega in trdega tkiva.

Komu je delavnica namenjena:
Delavnica je namenjena tako zobozdravnikom z izkušnjami v implantologiji kot tistim, ki se šele odločajo za vstop v svet implantologije. Udeleženci sami izbirajo, ali želijo aktivno sodelovati ali samo opazovati. Kot opazovalci se lahko prijavijo tudi zobni asistenti.

Število mest:
Število mest je omejeno na 10 aktivnih (HANDS-ON) udeležencev in do 20 opazovalcev. 

Prijava:

  • Udeležba je za udeležence kongresa DenSafe 2024 brezplačna.
  • Vrsto prijavnice (aktivno delo ali opazovanje) izberite spodaj
  • Za opazovanje se do zapolnitve mest lahko prijavite tudi, če niste zobozdravnik.
  • Prosimo, da se prijavite le, če se boste delavnice zanesljivo udeležili.
  • Po zapolnitvi mest bomo oblikovali čakalno vrsto in vas obvestili, če se kakšno mesto
    sprosti.

Prijavnica Aktivno delo (hands-on)

Vsa mesta za aktivne udeležence delavnice so že zapolnjena.
Če želite, se lahko vpišete v čakalno vrsto - obvestili vas bomo, če se bo kakšno mesto sprostilo. Upoštevan bo vrstni red prijav.
Prijava v čakalno vrsto:

Prijavnica za opazovalce

Število prostih mest: 10